Honungsbröd med nytt snitt

Det här brödet var praktiskt taget kvadratiskt när jag stoppade in det i ugnen, men efter att jag hade gjort de där solfjäderformade snitten så förändrades brödet helt när det bakades i ugnen. Fint, inte sant!

58 reaktioner på ”Honungsbröd med nytt snitt”

  1. superfint! jag tycker det är svårt att få till snittandet, har du några tips att dela med dig av? typ av kniv, ev vinkel på kniven, etc?

    tack för en otroligt inspirerande blogg som har revolutionerat vårt brödätande!

  2. Jättesnyggt. Ska prova det snittet nästa gång jag bakar 🙂

    Paula, den gäller att ha degen lagom jäst och ytan spänd (och lite lite lätt uttorkad tycker jag). Sen får man skära med något riktigt vasst (jag använder gammaldags rakblad) i en vinkel som är väldigt nära brödet. Dvs du skär inte ovanifrån utan mer från sidan. När du väl får in brödet i ugnen behöver du ånga i ugnen för att förhindra skorpan från att bildas för gör den det så kan inte brödet öppna sig så där snyggt längs ditt snitt. Normalt tar det ca 10 min för brödet att öppna sig.

  3. Wohoo, äntligen en blogg igen!! Vilken glad överraskning när jag såg att du hade startat en ny. 😀

  4. Fråga. Men först : blev oxå positivt överraskad att se den nya bloggen. Tanken kom direkt : ”det va väl det jag tänkte, grabben kan inte vara utan en brödblogg”. Jag är resp mest var hängiven bakare. I mitt nya hemland.de är behövet inte så stort som i Svedala. Började med surdegar redan som 15-åring. Hur som helst. Hängiven bakare och ganska hängiven hobbyfotograf, så jag tittar extra på dina bilder.

    ??? Fråga : har du ett tips hur man (du) får till de über-goa brödbilderna med svart bakgrund ???

    fint. tack !

  5. Inte för att vara den som är den, men nu när du börjar få upp antalet inlägg så är det hopplöst att navigera sig på ett vettigt sätt, mer än att bläddra bland sidorna. Även om det bryter den stilrena ensamma kolumnen så vore det praktiskt med en sorts meny. =)

    1. Jo, du har rätt och jag ska försöka ordna nån slags navigering. Kanske får bli en egen sida med nån slags karta över bloggen. Vad tror du om det?

  6. Har du något tips på hur jag kan förbättra mina snitt? För det mesta är det mest som att brödet flyter ut i snittet (som typ här: http://instagr.am/p/lLoRX/ ) . Jag får inte till det där lite explosiva utseende där det blir lite ojämnt och knaprigt i skarven. Snittar jag för tunt eller för djupt eller något annat konstigt? Jag kalljäser för det mesta i korgar i kylen och gräddar av på morgonen.

      1. Ja, och jag tycker jag gör som du rekommenderar, men tydligen inte. Det känns som att degen spricker upp redan när jag snittar och sen verkar det som att det inte är så mycket spänning kvar när degen hamnar i ugnen utan mer att inkråmet bara jäser upp och ”fyller igen” sprickan. 🙁

        1. För lös deg, kanske? Tycker mina bröd också ser ut sådär när jag snittar i en relativt lös deg.

  7. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to
    get that ”perfect balance” between user friendliness and
    visual appeal. I must say you’ve done a superb job
    with this. Additionally, the blog loads super quick for
    me on Chrome. Outstanding Blog!

  8. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored material
    stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.
    unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside
    case you shield this increase.

  9. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
    Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you
    access consistently fast.

  10. Does your website have a contact page? I’m having problems
    locating it but, I’d like to shoot you an email.
    I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
    Either way, great website and I look forward to seeing it develop over
    time.

  11. Can I just say what a relief to discover somebody who actually understands what they’re talking about online.
    You certainly know how to bring a problem to light and make it important.
    More people should look at this and understand this side of the story.
    I was surprised that you aren’t more popular because you certainly have the gift.

  12. Thank you for another great post. Where else could anybody get that kind of info in such
    an ideal way of writing? I’ve a presentation next week,
    and I am on the look for such information.

  13. Greetings! Quick question that’s entirely off topic.
    Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone 4.
    I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this problem.

    If you have any suggestions, please share. Thanks!

  14. you are actually a excellent webmaster. The website loading velocity is amazing.
    It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece.
    you have performed a excellent task on this subject!

  15. I’ve been browsing online greater than three hours nowadays, yet I never
    found any attention-grabbing article like yours.
    It is pretty value enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made excellent
    content material as you did, the web shall be a lot more helpful than ever before.

  16. Howdy I am so happy I found your web site, I really found you by mistake, while I was
    researching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would
    just like to say cheers for a fantastic post and a all round enjoyable blog
    (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it
    all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds,
    so when I have time I will be back to read much more,
    Please do keep up the great work.

  17. Howdy! This post could not be written any better!
    Reading through this post reminds me of my previous room
    mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him.
    Pretty sure he will have a good read. Thank you for
    sharing!

  18. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other websites?
    I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work.

    If you’re even remotely interested, feel free to
    send me an email.

  19. naturally like your web-site but you need to test the spelling on quite a few of your
    posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome
    to inform the reality nevertheless I’ll certainly come again again.

  20. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here.
    I did however expertise some technical issues using this
    web site, as I experienced to reload the website many times previous to
    I could get it to load properly. I had been wondering if
    your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect
    your placement in google and could damage your high quality
    score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to
    my e-mail and could look out for a lot more of your respective interesting content.

    Ensure that you update this again soon.

Kommentarer inaktiverade.