Rimma, rimma, rimma – vinn, vinn, vinn – Bröd, bröd bröd!

Nu blir det rimstuga med fina priser! De som hittar på de bästa julklappsrimmen kopplat till en brödbok vinner. Första pris är ett signerat exemplar av min nya bok Bröd, bröd, bröd och en klick surdeg. Plats två till fyra vinner en signerad bok.

Tävlingsreglerna är mycket enkla: Skriv ett julklappsrim på temat brödbok och posta det i kommentarsfältet under detta inlägg. Rimmet måste inte måste inte vara kopplat till just min brödbok. Juryn, vars beslut inte kan överklagas, utgörs av mig och Lisa. Tävlingen håller öppet fram till måndag 15/12 kl 23.59.

65 reaktioner på ”Rimma, rimma, rimma – vinn, vinn, vinn – Bröd, bröd bröd!”

  1. Vad trevligt! Rim är så kul 🙂 Här kommer mitt bidrag~

    Något som jäser finns i detta paket
    Mjukt och fint fullt av sånt som du kanske redan vet
    Mycket hjärta, mycket tid, något du kan skapa och skapar magi
    Och när du fullbordar något fint, då kommer jag över till dig klädd fint
    För något jag ser fram emot är ditt eget hemmafik

  2. Kanske tråkig i sig att läsa,
    men i den kan du bläddra – när det goda ska jäsa.

    Hoppas det nu ska smaka,
    När du tar denna julklapp och börjar….

    God jul! / Josefin

  3. Vaknar mitt i natten och hör röster från mitt kök
    Tomtenissar som fejjar, det är ett stilla stök
    Och i ljuset och värmen från vedugnensglöd
    hörs bara en viskande sång -bröd, bröd, bröd

  4. Varje dag när du slutar ditt kneg.
    En tanke du har på att få sätta en deg.
    Ska den va’ fröig, mörk eller sur?
    Saftig kanske, med lite tur!
    Pain de Martin har inspiration.
    Hans nya bok sägs va’ kanon!

    God Jul!

  5. Sill o lax, tomte o gran
    Korvar, gröt o förväntansfulla barn
    Paket o godis i överflöd
    Men vad vore Julen utan hembakat surdegsbröd

  6. Vilken guldklapp det vore!

    När du nu arbetar hårt och nöter ord
    men allra helst längtar hem till ett mjölat bord.
    Då kan denna fylld av råd och tips,
    vara just det som får dig att skippa skjorta och slips
    för att istället lägga nåt att jäsa medan du kan slappna av och läsa.

  7. Guld är inte allt som glimmar
    men om du behöver mera deg
    studera denna i några timmar
    och bli din egen lyckas smed

  8. Medan Hedh och Boudet utkämpa sin larviga fejd,
    jag endast ditt surdegsbröd vill smaka.
    För när det i bunken bubbla finns ingen hejd!
    Alla vill ju äta, din ljuvliga brödkaka.

    Recept på recept du fortsätta grädda.
    Allt från knådfritt till vildjästar
    Så med detta ting må du rädda
    ”Tomtens” hunger när han oss gästar!

  9. Denna kan vara sur, annars bör livet gå i dur.
    Använd ej för mycket vatten, låt den jäsa över natten.
    Sätt inte ugnen på grill, då blir det inte som du vill.
    Med surdeg eller utan, kommer alltid bli slut i rutan.
    Många tips du kan få, både stora och små.

    God Jul 🙂

  10. Vore den bästa julklappen!

    Mitt bidrag:
    Det räcker inte med en bra glöd för att få ett bra bröd.
    Men i denna du kan läsa, för att få din deg att jäsa!

  11. På biblioteket är jag en ständig gäst.
    Martins böcker är de jag lånar mest.

    Men hur länge ska bibliotekarierna orka, att mjöl från mina lånade böcker torka?

    Påminnelseavgifter och stress, om jag vann en bok skulle jag kunna släppa all press. Jag skulle mitt älskade bröd kunna baka utan att det lokala biblioteket försaka.

    Att rundriva och mata gör mig riktigt glad, inget slår en nybakt skiva bröd med marmelad!

  12. Midvinternattens köld är hård, paketen gnistra och glimma
    Det finns en passion, något du gör, timma efter timma
    Kanske kan denna klapp dig inspirera
    att göra detta ännu mera?
    Din klapp från Martin är platt, lite hård och på utsidan röd
    Med den hoppas jag du fixar ännu mera fantastiskt …..

  13. Tomten vet minsann vilken förmåga du gärna vill ha,
    nämligen den att kunna baka fantastiskt bra.
    Nästa år tomten ej gröt på farstun vill förtära,
    utan hen ett nybakt bröd kommer begära.
    Tur är väl då att den här blir din,
    ett signerat exemplar av Pain de Martin.

  14. Det bodde en man uti Hägersten
    som bakade sitt på bröd på en sten.
    Det blev så gott så alla ville ha!
    Lösningen blev en bok så bra
    Att alla kan baka sitt bröd på täljsten!

  15. Fralla, limpa och baguette,
    att rimma på bröd är inte lätt!
    Att baka bröd dock lättare är,
    allra helst med hjälp av den här!

    God Jul!

  16. Så många saker att ta ställning till
    Att baka ett gott bröd är det enda jag vill
    Vete, dinkel, durum eller rågsikt?
    Stenmalet, grovmalet, fullkorn, ekologiskt?
    Surdeg eller jäst, vika eller knåda?
    Kalljäst eller varmjäst, eller kanske båda?
    Nu äntligen slipper du besluten i år
    Bara slå upp på måfå och gör som det står!

  17. Syrligt, kletigt, mjukt och sprött,
    eller kanske sockersött.
    Avlång, kantig eller rund,
    flera sorter, samma grund.
    Två adderas som blir en,
    möjligen en livslång vän.
    Kompanjon av torrt och vått,
    växer till nåt riktigt gott.
    Vetenskap och estetik,
    ingen blir den andre lik.
    Instruktioner, tricks och råd,
    snart du knäcker konstens kod.

  18. Morgonstund har guld i mund.
    Och bättre blir det när du nu kan lyckas med en bra surdegsgrund.
    Med denna i hand kommer du få tips och råd,
    om hur du i köket kan lyckas och åstadkomma stordåd.

  19. Frallor, limpor och surdegsbröd.
    Möjligheterna är oändliga när du av denna tar stöd.
    Följ råden som Martin ger,
    Och vips du nybakade bröd om morgonen brer.

  20. Nu slipper du till affären gå för att köpa bröd,
    I den här kommer du nämligen för hembakat finna stöd.
    Bläddra och välj vilken sort du vill ha,
    Nu kommer du nämligen med allt kunna briljera och lyckas bra.

  21. Vad är det du allra helst om morgonen vill göra?
    Jo, ett nybakat, ljuvligt doftande bröd få smöra.
    Sedan vill du njuta och för andra stolt berätta
    att du minsann goda bröd egenhändigt kan försätta.
    Hur ska då detta gå till?
    Jag förstår att du känner dig något rådvill.
    Men misströsta ej.
    Jag har nämligen tagit fram lösningen för dig.
    Genom att läsa den här
    du snart massa knep för att lyckas lär.
    Snart är du proffs gällande olika sorters degar och bröd, bröd, bröd.
    Och då kan du tacka Pain de Martin för allt stöd, stöd, stöd.

  22. Du har sett när de ligger i affären så fina.
    Tänkt tankar om att du vill kunna göra egna, helt genuina.
    Du har fått för dig att det ska vara så besvärligt.
    Men det behöver det inte vara. Helt ärligt.
    Det gäller bara att rätt verktyg få.
    Då kan man alla sina drömmars mål uppnå.
    Din dröm är att lyckas med en härlig deg,
    lagom sur och lagom seg.
    Nu när denna bok blir din,
    kommer din stora dröm vara närmare än någonsin.

  23. Fest med gäst och jäst
    Men med surdeg blir det bäst.
    Bakade, bröt och bjöd
    Bröd, Bröd, Bröd

  24. Här får du en läxa
    Som får baken att växa
    precis som i gamla tider
    Men utan att du lider.

  25. Ute är det kallt och vinden viner.
    Då passar vi på att plocka fram våra bakmaskiner.
    Inte bara skinka, köttbullar och prinskorv hör julen till.
    Utan även några välsmakande bröd om man så vill.
    Med den här till hjälp hoppas jag att du ska börja baka,
    och att resultatet sedan väl ska smaka.

  26. Segt och surt och fullt av hål…
    verkar som ett udda mål,
    Men när du smakat det beskrivna
    blir du invigd, du min fina!
    Vi blir surdegsfrälsta båda-
    aldrig mer bake-off i vår brödlåda!

  27. När du vill baka och gillar att gena
    kan du med denna bok detta förena.
    Genom recept och råd från en som vet,
    kan du lyckas med konsten att få till en deg med perfekt fasthet.
    Med lite tur din deg överlever gör,
    detta om du matar den så som sig bör.
    Om du lyckas kommer degen vara sur,
    något som konstigt nog innebär att du klarat det hela med bravur.

  28. Surdeg, jäst eller bikarbonat
    servera gärna allt på ett fat
    Ost och smör
    som tillbehör
    Den här kan inspirera
    dig till att baka mera

  29. Nu kan du din skogaholmslimpa fimpa.
    För med denna gåva kan du din egen limpa pimpa.
     
    Släng din Lingongrova.
    och istället något riktigt prova.
     
    Paketet är format som en bok.
    Inget annat konstigt tok.

  30. Franska folket led av hungersnöd
    Framför slottet hördes : – “Bröd bröd bröd!”
    Marie Antoinette ville bjuda på kaka,
    Men Martin sa: – ”Vi lär dem att baka!”

    Alla är mätta nu, och de kan
    Göra sitt eget Pain Poilâne:
    Det behövs inga huvuden som rullar
    För att revolutionera hur man bakar bullar.

  31. Det är dags för några sanningens ord
    innan jag sätter kniven i dig där du ligger på vårt bord

    Kära vän, du har karaktär
    långsam i din utveckling – en långsiktig kärleksaffär

    Din yta har jag bränt – innandömet fortfarande okänt

    Förmodligen är du seg, hålig och mjuk
    och vännen din från fabriken är dig avundssjuk

    I din barndom sur och känslig, jag fick dig ideligen mata
    men nu du och dina bröder blir mer än delikata

    Här kommer massor av varianter – inspireras av en våra giganter
    God Jul min vän – från en annan vän

  32. Julens dörr nu öppen är,
    denna tid vi håller kär.
    Tomten lämnat klappar vid vår dörr,
    du får en, bättre än någonsin förr.
    Av kunskap är den överfylld,
    Ja, var sida, som förgylld!
    Nu ditt tålamod måste övas,
    För här lär det behövas.
    När månen vandrar sin stilla ban
    och snön ligger vit på fur och gran.
    Snön ligger vit på taken,
    då ligger du ändå vaken.
    Kanske skulle du sova en stund,
    men lyckas inte ens med en blund.
    -Hur var det nu receptet löd?
    Allt du kan tänka på är …. …. ….

  33. Som student har du en något begränsad ekonomi
    och vad passar väl då bättre än att lite smart och sparsam bli.
    Sätt stop för brödinköp så dyra
    och baka istället eget och lägg pengarna på hyra.
    Tänk så skönt att frysen full av hembakat ha.
    Och din ekonomi kanske sakta men säkert kommer att tillta.
    Vem vet, kanske du på detta inte bara kommer kunna spara pengar och bli rik,
    eventuellt får du mersmak för bak och öppnar egen brödbutik.

  34. En deg, ett bröd.
    Ett recept i en bok som stöd.
    En limpa, en fralla.
    Här i hittar en något som passar alla.
    Surdeg eller jäst.
    Du gör det som passar dig bäst.

  35. Vill också vara med och tävla om en snygg bok med ett litet rim.

    Med denna fullmatade gåva i din hylla
    Kan du ingen annan än dig själv beskylla
    Om du skulle drabbas av bakfylla

    God Jul!

  36. Ingen morgon blir som när, man ett nybakt bröd får hålla kär.
    Tidigt du tassar upp på tå, för att det perfekta brödet få.
    Kryddor, mjöler och allt det där, ger brödet sin karaktär.
    Och det är ju nästan som man dör, när man på brödet brer ett riktigt gott smör.

  37. Recept och råd och genvägar,
    koncept, applåd, och småvägar.
    När bästa bröd är hembakat
    blir snart succébröd avsmakat.

    Baguette och rost- och knäckebröd:
    perfekta bröd med skorpa spröd.
    Här finns ju allt för den som vill,
    en pizzadeg och scones därtill.

    Att brödets universum är
    en badboll stort, ja, ungefär
    dig denna lilla ärta lär
    om upptäckt inom brödets sfär.

    Med hundra, enkla, tydliga,
    recept och råd och genvägar.

  38. Du trodde att du förgäves testat allt för att impa
    När du i själva verket bara behövde baka en limpa
    Du kanske tänker ”Äsch, hur kul är det att baka ett bröd?”
    Men testa dig fram, och använd denna som stöd
    Prova olika mjöl, surdeg, gör bullar av din deg
    Och med ett bra handlag tar du ditt bröd till nästa steg!

  39. Med denna lär du dig baka
    Fantastiska bröd, låt det smaka.

    Självförsörjande på din brödföda
    Låt kreativiteten flöda.

    Lyssnandes på kanske Chopin
    En skrift signerad Pain de…

  40. Pingback: A Poet |
  41. Julen
    må vara över,
    men bröd
    en ändå behöver.

    Surdegsbröd
    är så gott,
    och med din bok
    hade jag mått.

    Den här rimmet
    må komma sent,
    och upplevas
    som lite klent.

    Men goda råd
    är dyra,
    och böckerna
    har jag bara fått hyra.
    Snart ska jag
    dom lämna,
    så mitt bakande
    kommer ju rämna.

    Kära bagare,
    som du vet;
    så kräver surdeg
    en riktigt bra smet.

    En blandning av
    lugn
    och en riktigt
    het ugn.
    Ekologisk framtaget
    mjöl,
    och vatten
    i en pöl.
    En nypa salt
    på vågen,
    och så lite koll
    på rågen.
    Men
    var aldrig feg!
    Då blir det
    en mesig deg.

  42. Jag fick din bok i födelsedagspresent i morse istället! Den är verkligen fantastiskt fin!!! Älskar illustrationerna. Tack för bra grej och bra blogg!

    Vänliga hälsningar,
    Linn

  43. Bakade Naanbröd nyss. Klockrent. Har bakat typ 10 olika recept i boken-alltid klockrent. Den enda brödboken man behöver. Extra plus för att många smarriga recept är utan surdeg! slipper ha surdegen ståendes i kylen-jag vet att jag klarar det-men slipper jag tänka på surdegshotell och matning blir mitt liv så mkt enklare.

  44. Sorry, I’m not speaking Swedish.
    But I just have to say how I love this book!
    It came out in Germany end of August and I already tried 9 recipes which are all so tasty and loved by family, friends and Colleagues.
    My goal is to never buy bread anymore. Ever. 🙂

  45. I see your website needs some fresh posts. Writing manually takes a lot of time,
    but there is tool for this boring task, type in google; murgrabia’s tools unlimited content

  46. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month
    because you’ve got hi quality content. If you want to know
    how to make extra money, search for: Mrdalekjd methods for $$$

  47. Pingback: URL

Kommentarer inaktiverade.