Kaffe, naturligtvis!

Av en slump stötte jag på Fabrique-bagaren David när jag cyklade in till stan i fredags, just efter att jag skrivit om deras goda bröd, och han berättade att de har kaffe i sitt råg- och tranbärsbröd. Såklart! Jag hann bara med ett försök i helgen och det är det här brödet. En lite mildare variant än Fabriques bröd men ändå mycket gott.

Jag ska göra ett försök att få tag i maltsirap innan jag testar igen, jag tror det kan ge brödet ännu lite mer färg och lite djupare smak. (Den sirap som heter brödsirap är det visserligen malt i, men jag ska försöka hitta en ännu mörkare.) Och så ska jag ha lite mer tålamod och rosta pumpafröna lite hårdare. Sen kommer recept.

8 reaktioner på ”Kaffe, naturligtvis!”

  1. ser dögott ut! och med kaffe blir det allt som oftast otroligt smakrikt. can’t wait tills receptet kommer 🙂 Bra jobb!

  2. Hoppas det kommer till helgen, ett grövre rågbröd var ju precis vad som stod på agendan och det här ser ju helt fantastiskt ut 🙂 Fast kaffe hade jag nog använt ändå.

  3. Saluplats 30 i Hötorgshallen (finländska varor) säljer fint och grovt maltmjöl. Kan ju tänkas att de även har maltsirap.

  4. Hm… undrar om det är kaffe som i kokt starkt kaffe… För inte kan man väl ha kaffe-kaffe i degen?

  5. Varför inte bara blanda i rostad malt separat, och ev sirap separat? Olika sorters malt är ju inget problem att få tag i, om sedan skall blanda i hel malt eller göra avkok eller något är en annan sak.

  6. Du Martin gör väl av med större mängder maltsirap? Jag som hemmabryggare av öl började brygga med maltsirap. En dunk med 4 kg kostar 289 kr (blir 3,60 kr per 50 gr om jag räknat rätt) frakt tillkommer. Välj själv hur ”mörk” den ska vara. Allt från ljus pilsner till mörkare ”Bavarian Dunkel”. Med tanke på att den är så koncentrerad och söt håller den sig väldigt länge utan att bli dålig. Jag har haft en dunk som stått i flera år. Beställ på humle.se – http://shop.humle.se/malt/. Leverans sker inom någon dag.

  7. Tänk på att de skall vara maltextrakt utan humle om det skall vara till brödbak. Annars kan jag tänka mig att brödet får en lite bitter smak.
    Det finns förövrigt också torkad matltexterakt. Borde funka det också.

Kommentarer inaktiverade.