Nitton timmar var inte nog

Jag hittade ett tyskt recept på pumpernickel som jag tyckte verkade spännande. Det bestod enbart av rågsurdeg, rågmjöl och rågkärnor och skulle bakas mycket länge. Allt såg mycket bra ut längs vägen, men när jag plockade ut brödet (efter en timme i 150 grader och ytterligare arton i 120 grader) var det trots allt inte färdigbakat i mitten.

Det hade den speciella lite brända doften som jag förknippar med pumpernickel, och kanterna smakade bra. Jag ska ge det ett försök till, men då tror jag att jag nöjer mig med att fylla formen till hälften för att få ett mindre bröd som förhoppningsvis blir genombakat.

 

2 reaktioner på ”Nitton timmar var inte nog”

  1. Var hittar man hela rågkärnor eller har du använt krossade.
    Hur blev det dagen efter, jag har gjort danskt rågbröd och det kan vara lite klibbigt när det är färskt. Stämmer gradtalet i ugnen på låga temperaturer?

  2. En fundering… Tror du inte att det kan hjälpa om man kokar rågkärnorna lite mindre?

Kommentarer inaktiverade.