fler såna här, tack!

Jag tror jag har sagt det förr, men bagerier som Söderbergs vid Telefonplan borde det finnas ett i varje kvarter. Det charmiga och befriande ohippa kvartersbageriet drivs av Mattias Wallmark, landslagsbagare som också kommit på femte plats i något slags individuellt bröd-vm. Förra helgen fick jag vara med en natt när Mattias bakade. Lite fick jag hjälpa till också. Så otroligt inspirerande!

Det är roligt att se en så skicklig bagare som samtidigt är så avslappnad och icke-märkvärdig. Det var tydligt att det som betyder något i Mattias bageri är surdegarna, bröden och kanelbullarna snarare än någonting annat. Istället för de där svindyra jäskorgarna klädda i linne som man brukar se i finbagerierna har Mattias hittat enkla flätade korgar från Jysk som han klär med Ikeas trekronorshanddukar. Degblandaren är gammal och har en krok som inte riktigt når ner i botten av kitteln. Man får lyfta degen med en degskrapa då och då för att den ska knådas ordentligt.

Jag rekommenderar alla med vägarna förbi att stanna till och köpa några bröd. För den som kör E4:an ut ur stan tar en avstickare bara några minuter. Ta av vid Västberga, höger i rondellen och rakt fram tills du kört förbi Konstfack. Sen ska man in till höger men eftersom vägen är enkelriktad får man gå de sista metrarna om man inte vill fulbacka in. Cedergrensvägen 55 är adressen.

En reaktion på ”fler såna här, tack!”

  1. Pingback: roofing contractor

Kommentarer inaktiverade.