gott trots snott

Jag tänkte först att jag kommit på nåt så otroligt smart – att steka vetesurdeg, jag är ett geni! – men så slog det mig att jag ju faktiskt blev serverad just stekt vetesurdeg på Matbaren för några veckor sen. Det är hur som helst en bra idé!

Alltså, stek en  bubblande surdeg i rikligt med smör. Servera med glass, som hos Mathias Dahlgren, eller med en god sirap som jag gjorde. Frasigt, saftigt och mycket gott. Enkel passa på-grej när man ändå har ett brödbak på gång.

23 reaktioner på ”gott trots snott”

 1. Så kul att du är tillbaka på nätet och i bokform igen!

  Ska bli spännande att se vad det blir, för starten verkar mer än god 😀

  Kramar från mig <3<3<3

 2. Tjohoo!

  Välkommen tillbaka, Martin! Du är efterlängtad. Står redo för ny inspiration och kunskap. (Den gamla har räckt fint, dock: surdegspizza senast i fredags, och ”Levain de Martin” och honungsbrödet i en aldrig sinande ström.)

  Allt gott,

  Henrik

 3. En ny blogg från dig! Du anar inte hur välkommet det är! Senast i går kväll var jag inte på din gamla blogg och letade efter ett inlägg jag mindes om olika hushållsassistenter (konstigt ord det blev). Det ska bli jättekul att följa denna nya blogg. Välkommen tillbaka!

 4. Trevligt att du åter förgyller den virtuella världen med inspirerande surdegsbetraktelser.

  Stekt vetesurdeg låter som något fullt fungerade hemma hos mig.

 5. Hurra, du är tillbaka! Som jag har väntat! Ser väldigt mycket fram emot vad som komma skall.

 6. Åh så vansinnigt och galet kul att du är tillbaka! Har verkligen saknat alla tips och trix, fördjupningar i olika teman, ja ALLT från din tidigare blogg.
  Varmt välkommen tillbaka!

 7. Efterlängtat! Vad jag saknat din blogg. Detta blev som en tidig julklapp.
  Välkommen åter och lycka till, Anita

 8. Bortsett från att det är det utmärkta innehållet som räknas är den här bloggen hemskt snygg. Grattis!

 9. Det är väl på sätt och vis så här som brödet uppfanns. Att man stekte gröt och upptäckte att det antog en helt annan konsistens. Kul i all fall.

 10. Kul att du är tillbaka men den nya bloggen och jag hoppas på nya tips med surdegsbakningen och recept.
  Det var verkligen kul med denna tidiga julklapp.

Kommentarer inaktiverade.