Finskt supervete blev danskt vardagsmjöl

Hallå igen och god fortsättning på det nya året! Coops Änglamarksmjöl har alltså blivit danskt. Man har bytt leverantör från finska Helsinki Mills till en dansk kvarn. Jag var ju rätt så förtjust i det där finska mjölet som för att vara ett ekologiskt standardvete var himla bra att baka på, så av ren nyfikenhet köpte jag en påse av det nya danska mjölet för att testa.

Och jag tycker det betedde sig ungefär som man kan förvänta sig. Helt okej, men utan sisu liksom. Men jag tror ändå på danskarna, och det skulle vara kul om Coop kunde ta fram ett ekologiskt specialvete från Danmark.

5 reaktioner på ”Finskt supervete blev danskt vardagsmjöl”

  1. Bra mjöl är en förutsättning för gott bröd.

    Själv har jag min lokala leverantör på andra sidan skogen. Härligt att hämta direkt från kvarnen .-D

    Kramar <3<3<3

  2. Antagligen är det valsemöllen, en dansk kvar som ingår i abdon mills-koncernen(Finax) som tillverkar mjölet, om det nu är malt i danmark. T ex COOP’s egna vetemjöl tillverkas av Abdon mills(Moderbolaget till Finax och Kobia) i Helsingborg

Kommentarer inaktiverade.