Spurten

Ett av mina karaktärsdrag måste sägas vara att jag gärna tar det ganska piano i början av ett projekt för att gasa på i slutet. Det som från början var oceaner av tid för att göra min pizza- och brödbok har nu krympt till några veckor, och det är således några veckor av in i vassen mycket att göra. Som tur är är ett annat av mina karaktärsdrag att jag kan vara idog också, så det ska nog gå vägen.

Och det är roliga veckor. Det är nu bitarna faller på plats och man kan ana hur det kommer att bli. Boken kommer att bli 190 x 240 mm stor, 160 sidor tjock och titeln blir Bröd och pizza rätt och slätt.

12 reaktioner på ”Spurten”

 1. 160 sidor????!!! Det blir en tjock bok. 🙂 Ska bli spännande att läsa. Ser fram emot den. Jag håller tillgodo med bröden från din förra blogg sålänge.

 2. Snälla öppna bageri vid dödens torg i Stureby. Vi håller på att svälta ihjäl & dö av kaffebrist på morgonen. Snälla, snälla, snälla! Sa jag snälla?

 3. Hej Martin. Tack för en fantastisk blogg!

  Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan en pizzadeg och en ”vanlig” vetedeg (typ. baguette eller t.ex. bruschetta)?

  1. hejhej! Ingen större skillnad och det går utmärkt att göra pizza på båda ovanstående, men många tycks välja ett lite svagare mjöl till pizzadegen. Inte optimalt om degen har för mycket spänst, blir svår att baka ut då. Jag har lite olja i pizzadegarna också, tycker det gör dem smidiga och lätta att ha att göra med.

 4. Hej!
  Jag bakade ditt Parisbröd till min pappa. Han är ingen innovatör i köket och har aldrig bakat bröd tidigare. Brödet (och knådfriheten) gjorde honom så begeistrad att han nu bakar just parisbrödet två gånger i veckan och sköter surdegen han fick av mig minutiöst. Tack för det och lycka till med nya boken!

 5. Hej Martin!!

  Jag vil bara säga att du är VÄRLDENS BÄSTA BAGARE, enligt mig!!

  Jag hittade din gamla blogg i början av året och kan inte sluta läsa den eller baka.
  När jag ska baka känns nästan som min födelsedag, när jag ska upp tidigt på morgonen..
  TACK för all inspiration och alla din i idér.
  LYCKA TILL MED ALLT I FRAMTIDEN 😀

  Kram
  Nanna, 14 år

 6. Hej!!
  Måste bara dela med mig av mitt lilla experiment jag gjorde igår. Har boken enklare bröd hemma och ÄLSKAR alla dessa genialiska recept. Jag har länge tänkt att jag vill testa att gjöra bulldeg (vetedeg) enligt vila-vika och igår testade jag, och det blev himla bra om jag får säga så 😉

  Här är receptet:
  10g jäst
  3 dl kall mjölk
  0,75dl socker
  kardemumma (valfritt hur mycket)
  lite salt
  390g vetemjöl
  Rörde ihop degen och gjorde enligt vila-vika med ca 30 min vilor mellan (3 omgångar).
  Drog ut ddegen till en rektangel, hyvlande på kallt smör, strö på socker, kanel coh vaniljsocker. Rulla ihop. Skär som bullar (ca 20 st) lägg i formar och jäs medan ugnen blir varm 250grader.
  Grädda till fin färg, därefter pensla med sockerlag med vanilj i (lika delar) (har snott detta genialiska från dig Martin). Blev supergoda enligt mig, knäckiga lite sega……och inte alls torra trots att jag inte hade i nåt smör i degen.
  Testa gärna……man behöver bullar till stranden i sommmar 😀
  Ha det!!!

Kommentarer inaktiverade.