Jag har ett bröd i huvudet

Idag pruttade jag ner till Martin Olsson och köpte två stora påsar av Möllarens ekologiska vetemjöl – min favorit för tillfället. Det är nåt med mjölet som gör det särskilt roligt att baka med. Svårt att sätta fingret på vad det är, men degarna blir liksom extra följsamma och de jäser så himla fint. För nåt år sen pratade jag med en trevlig person på Möllarens om nåt helt annat, jag ska leta rätt på hans nummer och ringa och höra mig för lite om mjölet.

Jag hade tänkt baka ett särskilt bröd idag, ett bröd som jag gått och tänkt på en tid. Men så hade jag slut på rågsikt så det fick vänta. Brödet ska i alla fall vara stort, segt och saftigt som ett klassiskt Stockholmslevainbröd, men med skillnaden att det ska vara en hel del rågsikt i det, hälften eller så. Och så ska det ha en riktigt seg skorpa. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men vänta tills ni får se det!

6 reaktioner på ”Jag har ett bröd i huvudet”

  1. Skåne Möllan som företaget heter har en speciell teknik där de beskriver att de kör vetekronen i en slags mikrovågsugn innan de mals, detta gör att de blir skållade utan att bli våta, ungefär.
    Alltså blir vattenupptagningen bättre i Skånemöllans mjöl.

  2. Jag har en bubblande rågsurdegsgrund. Men jag skulle så gärna vilja baka ditt bröd Levain med jäst, kan jag använda min rågsurdegsgrund i stället för vetesurdegsgrund som det egentligen står i receptet?

  3. Tack för tipset om Möllarens, Martin! Samtidigt blir jag full i skratt; när du nämnde mjölet första gången, slog det mig att MO i Malmö är min närmsta butik alla kategorier, varpå jag skaffade kort och köper nu nästan allt mitt mjöl där. Praktiskt för att köpa 1 liter mjölk också – inga köer 😉

    Allt gott/Henrik

  4. Jag gillar dina recept, Jag gillar din blogg, Jag gillar dina böcker, men framför allt(!) gillar jag vespan! Den är grym!

Kommentarer inaktiverade.