Brödfestival och tävling för hemmabagare

Den 2-3 februari är det brödfestival på Historiska museet. Det blir föreläsningar, workshops, semmeltest och en massa annat. Har man tur får man till och med baka med bagarlandslaget. Dessutom blir det tävling för hemmabagare! Jag har fått den stora äran att hålla i trådarna för tävlingen och kommer tillsammans med en jury smaka mig igenom bidragen och utse vinnarna. Detaljer om tävlingen kommer inom kort, men ni kan redan nu börja finslipa tekniken på ert allra bästa bröd. Alla typer av matbröd är välkomna: platta, höga, hårda, mjuka, och såväl surdegsbröd som bröd bakade på jäst. Vi kommer att dela ut ett pris till bästa bröd alla kategorier, och två hedersomnämnanden. Ett riktigt fint pris blir det förstås till vinnaren. Inlämning av bröd blir på förmiddagen söndagen den 3 februari, och vinnaren kommer att tillkännages samma eftermiddag.

Men håll utkik här på bloggen och på Historiska, mer information kommer!