Brödhelg!

Nu är allt klart inför helgens hemmabagartävling på brödfestivalen! Bidrag lämnas in på söndag mellan klockan 11 och 12, sen kommer jag, Marqus Östin från Rutebageriet och Maria Brenander från Rosendals bageri att smaka oss igenom alla bidrag. Klockan 15 tillkännages vinnaren som får en degblandare från KitchenAid (röd, har jag bestämt!) och de två som får hedersomnämnanden (som får diplom).

Läs allt om festivalen här, mer om tävlingen i programmet här.

Vi ses!

3 reaktioner på ”Brödhelg!”

  1. För att få en perfekt jäsningsmiljö kan du göra så här:
    Lägg in en ugnstermometer i ugnen och ställ in maxtemperaturen på cirka 30 grader. Ställ in ugnstemperaturen på 30 grader och sätt på varmluften i ugnen. Efter ett par minuter börjar temperaturen stiga. Stäng av varmluften när temperaturen stigit till cirka 25 grader. Temperaturen kommer att stiga ytterligare några grader. Blir det varmare än 30 grader får du öppna ugnsluckan och vädra ut värmen. Nu kan du hela tiden se vad du har för temperatur i ugnen. Värmen stannar kvar minst en halv dag

  2. Men? Finns inte paindemartin.se längre? Nääää, jag som skulle kolla efter tips på hur man startar vetesurdeg. Min bara dööööööör.

Kommentarer inaktiverade.