Sommarens surdegsskola, dag 4

d4Surdegen har nu fått en lite skummig och bubblig yta och den börjar både dofta och smaka riktigt syrligt. Jag matar den med 1 1/2 msk rågmjöl, 1 1/2 msk vetemjöl och 3 msk vatten. Om jag har lite tur så kommer den redan efter natten ha bubblat igång ordentligt. Oavsett hur snabbt den bubblar igång tänker jag låta den stå tills i morgon kväll, alltså ytterligare ett dygn.

Med tanke på hur lovande surdegen tar sig kan jag så smått börja fundera på vad jag ska baka för bröd. Vad tycker ni?

 

4 reaktioner på ”Sommarens surdegsskola, dag 4”

  1. Hur vet man hur mycket man ska mata den med? Alltså hur mycket vatten respektive mjöl man ska ha, och hur ofta ska den ha detta?

  2. Natt jästa bullar som inte kräver mer arbete på morgonen än att stoppas in i ugnen.

  3. Osötat danskt rågbröd med hel råg! Jag har provat hur många recept som helst utan att lyckas så lite hjälp från dig vore fantastiskt!

Kommentarer inaktiverade.