Kom förbi på en bit pizza!

Idag och imorgon bakar jag pizza och pratar om surdegsbröd på Mitt kök-mässan i Älvsjö. Tid: 16.00 (båda dagarna). Plats: Gourmets monter. Alla får surdeg!

2 reaktioner på ”Kom förbi på en bit pizza!”

  1. Hej!

    Jag bakar från din bok, enklare bröd, och startade en surdeg i somras. Tyvärr mådde den inte så bra efter en flytt så jag tog en matsked till en ny och matade den. Den bubblar fint efter natten, men när jag satt en deg så jäser inte brödet! Har du något tips på vad jag ska göra?

    Tack! Elin

    1. Svårt att säga … Men mitt tips blir ju nästan alltid att man ska mata surdegen några gånger på raken för att få fart på den. Mata med 1 dl vatten + lika mycket mjöl – låt stå 10–20 timmar – häll ut allt utom lite på botten och mata på nytt. Och så håller man på sådär några dagar tills man märker att det är bra sprutt på den. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.