Pizzamåndag

Vi har haft fotografering för boken idag och den här gången lånade vi in oss på pizzerian på Upplandsgatan 9 där jag för tillfället även hoppar in som pizzabagare. En bra dag med fotografen Tina Axelsson. Allra godast var nog den vit-gröna pizzan med mozzarella, pesto, kapris, ruccola och parmesan och efterrättspizzan med ricotta, päron, valnötter och vit choklad. Redaktör Maria tittade in med färsk tonfisk och sparris och tog även den här fina bilden.

Kom gärna förbi på en pizza en dag! Jag står för pizzorna på luncherna denna och nästa vecka (lunchöppet tisdag till fredag från 11.30 och kvällsöppet tisdag till söndag). Pizzorna på Upplandsgatan bakas på vanligtvis vetesurdeg men lite senare i veckan tänkte jag göra en variant på rågsurdeg också så man kan välja.

14 reaktioner på ”Pizzamåndag”

 1. Wow! Snygg bild! Mycket god pizza ser det ut som. Vi bakar egen pizza väldigt många fredagar – brukar göra tomatsås efter ett recept från dig. Fast degreceptet är från en pizzabok jag har. Ser fram emot nya boken!

 2. Ser fram emot pizzaboken! Har du provat Heston Blumenthal hemmapizza? Angående färsk tonfisk så fick jag lära mig häromdagen att färsk tonfisk finns ej i Sverige utan den är alltid fryst efter fångst.

 3. Martin. I am in love. I just ordered your new book. Enklare bröd… In hopes if I get picked for a certain baking show. I better learn some Swedish classics. This very moment your recipe called Thursday bread; is the One of the best loafs of bread I have ever made.
  It is just so good I have to say Holy SHIT!! YOU made me believe there is a place in the food world for me.. I am puting it on my blog. a.s.a.p. tack så mycket Martin.

  1. Hey Martin… I posted a recipe for Thursday bread from your new book. I have had great success. I am pleased to be able to share your recipes with my english readers. Keep up the good work. P.s. I am truly in love with this book. Made so many recipes and NOT once have I been disappointed!!

 4. Hört talas om ”bästa pizzahaket på Upplandsgatan” på nätet. Då visste ju jag att det var du. Tyvärr bor jag i Göteborg men som sagt, ryktet går………..kul

 5. Snygga pizzor, ser fasligt gott ut! Vad kör du med för pizzarecept nu för tiden? Har använt receptet från första boken rätt mycket men funderar på om degen är lite för torr. Funderar också på om du har några tips kring hur man bakar ut pizzan för att få den rund och lagom tunn? Är det kanske vetenskaper för den kommande boken? Blir i så fall till att experimentera fram till i höst!

 6. Hej! Vilket recept använder du för pizzadegen på surdeg? Kör du kvar på samma som du hade i din första bok?

  Har ett kanonrecepr på vanlig pizzadeg men skulle gärna ha ett lika perfekt recept på surdegspizza.

  Med vänlig hälsning, Peter

  1. Nej, jag har kommit fram till några nya degar (både på råg- och vetesur) som jag tycker blir ännu bättre. De kommer i boken förstås, men säkert här på bloggen innan dess!

 7. Hej igen!

  Dags för pizzabak nu i helgen..
  Skulle gärna testa att köra med surdeg denna gång. Finns det möjlighet att få ta del av det senaste receptet du har utvecklat?

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning, Peter

Kommentarer inaktiverade.