Bakspecial med Allt om mat

Kanske är det lite väl många Holy Sweet Vanilla Cakes och pastellfärgade melaminbunkar för min smak, men jag hittar ändå en hel del läsvärt i Allt om mats nyutkomna bakningsnummer. Bland annat har de en hedervärd mjölspecial som gör en ansats att reda ut begreppen kring olika typer av mjöl, tillsatser och annat. De tar inte ställning för det ena eller det andra utan låter flera sidor komma till tals.

aom(Tyvärr trillar de dit på myten om att Manitoba Cream skulle vara gjort på kanadensiskt vete, vilket det ju inte är. Finax Manitoba Cream är malt på svenskt vete och så har man tillsatt gluten för att efterlikna det nordamerikanska proteinrika vetet.) Recepten i tidningen ser rediga ut och man kan nog lita på att de är ordentligt provbakade.

Längst bak i tidningen medverkar jag med en krönika som går ut på att man ska ta alla sanningar om bakning med en nypa salt och att ingen annan än en själv bestämmer hur och vad man ska baka.

6 reaktioner på ”Bakspecial med Allt om mat”

  1. Så sant det där om att ta alla bakningsråd med en nypa salt, bakning är ett härligt skapande! Inget bröd blir det andra riktigt likt. Hade gäster i helgen, hembakat bröd uppskattas verkligen!

  2. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that
    I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

Kommentarer inaktiverade.