Sommarens surdegsskola, dag 2

d2Om man lättar på locket och sticker ned näsan i burken med blandningen som man gjorde igår kan man ana en doft som är alldeles egen. Jag har svårt att beskriva den, men kan ana en doft av honung eller äpple. Surdegen är inte på långa vägar färdig men idag gör jag ingenting. Jag bara skakar burken lite grann, sätter tillbaka locket och låter den stå ytterligare ett dygn.

Locket förresten, många brukar fråga om det ska vara tättslutande eller bara lite löst åtdraget. Det finns olika meningar om det där, som med allt annat när det kommer till surdeg, och jag kan inte säga om det ena faktiskt är bättre än det andra. Jag brukar hur som helst bara lägga på locket, inte dra åt det. Så får den andas lite.

Ok, det var allt för idag. Imorgon ska vi mata surdegen med lite mjöl och så ska jag berätta lite om själva principen bakom surdegsbakning.

2 reaktioner på ”Sommarens surdegsskola, dag 2”

  1. Ihärdiga rykten säger att täta burkar kan sprängas. Skall vara kolsyran som är boven och till skillnad från PET flaskor är ju int syltburkar gjorda för tryck så det kan ju faktiskt stämma

Kommentarer inaktiverade.