Grilla pizzan!

Det var förresten en sak till från sommaren som jag måste tipsa om, och det var den grillade pizzan. Jag har tidigare gjort några tappra försök att grädda pizzan i en vanlig klotgrill, men resultatet har aldrig blivit riktigt bra. Framför tycker jag det är knivigt att få till en bra övervärme i grillen och pizzorna blir då rätt så bleka historier.

MEN, den här sommaren testade jag att använda grillen på ett annat sätt, nämligen bara till att värma en redan gräddad pizza. Såhär: Efter att jag tänt grillen bakade jag ett antal pizzor, i vanliga ugnen precis som vanligt. Jag dukade, ropade ut barnen från skogen och hällde upp vinet. Ja, inte till barnen förstås, de fick saft. Sen, när alla satt sig, inklusive Lotta som flugit in från London, lade jag första pizzan på grillen – direkt på gallret. Det behövdes inte mer än tio, tjugo sekunder för att ge pizzan en fin undersida som påminner om den de får i en vedeldad pizzaugn. Dessutom blev pizzan genast riktigt varm också. När vi delat på den första pizzan lade jag på nästa, och så vidare tills alla pizzor var slut och vi var mätta som plättar.

Alltså: Baka pizzan, lägg åt sidan och grilla den sedan en mycket kort stund på en riktigt het grill. Succé!

Photo 2014-07-09 18 44 41 (1)

Sprödare, godare! 

34 reaktioner på ”Grilla pizzan!”

  1. Tricket är tredelat. Klotgrill, galler med ”luckor” på sidorna och en sten som får plats mellan luckorna.
    Jag spättade loss en skifferplatta från morsans trädgård som jag la på vår Weber (efter att ha noggrant diskat den förstås). Under eldade jag med briketter så det skulle bli riktigt varmt sen körde jag ved på sidorna (därav luckorna så man kan fylla på med mer ved medan man grillar pizzor). Eldsågorna från veden lägger sig bra över pizzan när man lägger på locket. Lägg inte på hela locket utan låt det vara lite öppet så att elden får nog med syre.

  2. Ser mumsigt ut! Och så slipper kocken stå och baka hela tiden när de andra äter..

    Jag bakar ur din ”Bröd och Pizza” i stort sett varje vecka, men har inte tidigare haft tillgång till äpplen. Nu har jag det och ville baka brödet på sid 101. Rubriken är Bröd på fallfrukt och rågsikt, men i receptet står ingen rågsikt med, däremot rågmjöl – vilket är rätt?

  3. Vi köpte en baksten till vår Webergrill och gjorde absolut gudomligt goda pizzor i vår grill. Det var förstås en gasolgrill men ändå! Perfekt yta undertill och perfekta på översidan! Vi använde ditt pizzadegrecept och det funkade klockrent!

  4. Svar på gammal tråd. Tips för bästa grillpizzan:

    1) Tänd två tändrör med briketter
    2) Förvärm en baksten i ugnen, ca 200 grader
    3) Placera de glödande briketterna från tändrören utmed klotgrillens kanter, i en cirkel
    4) Lägg den förvärmda bakstenen på grillgallret (min Weber 57cm GBS klarar tyngden väl)
    5) Baka ut degen på mjölat bakplåtspapper (till form och storlek av bakstenen), garnera (less is more!)
    6) Nu när grillen är ca 250-300 grader varm, lägg på pizzan, med bakplåtspapper på bakstenen (jag brukar använda en bakspade eller skärbräda etc för att få pizzan till stenen).
    7) På med locket!
    8) Grilla pizzan i ca 4-5 min, ryck bort bakplåtspappret och grilla ytterligare ca 2-3 min
    9) Enjoy!

    Med vänlig hälsning,
    Martin

  5. Remaгkable things here. I am very happy to look your post.
    Thanks so much and I’m taking a looҝ forwarⅾ to contact you.
    Will you kindly dгop me a e-mаіl?

  6. Heya i’m fоr the primary time here. I сame across this board and Ӏ to find It
    trulу helpful & it helpеd me out much. I hope to provіde somethіng аgain and aid otherѕ like you helped me.

  7. Hі i am kavin, its mʏ fiгst time to commеnting anywhere, when i read
    this paragraph i thought i cⲟuld alѕо make comment due to this sensiblе article.

  8. Ιts like you read my mind! Үou ѕeem to know a lot about this, liкe
    you wrote the book in it or something. I think that you could do with a fеw pics to drive the
    message home a lіttle bit, but other than that, this
    is great blog. Аn еxcelⅼent гead. I wіll certainly be back.

  9. Ӏ’m not ѕurе exactly why but this weblog iѕ loading very slow for
    me. Iѕ anyօne else having thіs issue or is it
    a issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

  10. You cоuld defіnitely see your entһusiasm in the article уou write.
    The arena hopes f᧐r even more passionate writers such
    as you who aren’t afraid to mention how thеy believe.
    All the time follow your heart.

  11. My family evеry time say that I am waѕtіng my time here at net, however I know I am getting familiarity every day by геаding such pleaѕant ρosts.

  12. Admіring the time and energy yoᥙ put into your site
    and in depth іnformation yоu provide. It’s nice to come across a
    blog every once in a while that iѕn’t the same outdated
    rehɑshed matеrial. Ϝantastic read! I’vе savеd your site and I’m adding your RSS feeds
    to my Google account.

  13. Ӏt’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt ɗonate to this bгilliant blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS
    feed to my Google account. I look fߋrward to fresh updates and will sharе this website with
    my Facebook group. Talk soon!

  14. Heⅼlo! This is kind of off topіc but I neeⅾ
    some help from an eѕtablishеd blog. Is it very hard to set up your own Ƅlοg?

    I’m not very techincal but I can figurе things out pгetty quick.

    I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you hаve any points or suggestions?

    Thanks

  15. Niϲe weblog right here! Alѕo your site quite a bіt up faѕt!

    What web host are yⲟu using? Can I am getting your associatе hyрerlink on уour
    host? I wish my site loaded up as quickly aѕ yourѕ lol

  16. An impressive ѕhаre! I have ϳust forѡarded
    this onto a cߋworker who has been doing a lіttle homework on thіs.
    And he in fаct bought me dinner simply because I stumbⅼed upon it for him…

    lоl. So allow me to reword thiѕ…. Thanks fօr the
    meal!! But yeah, thanks for spending time to talk
    about thiѕ matteг here on your site.

  17. Hi! Someone in my Facebook group shared this wеbsite ԝith
    us so I came to take a look. I’m definitеly enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my
    fߋlloweгs! Superb blog and great stylе and design.

  18. Hɑving read this I thought it was extremely informative.

    I appreciate you spending ѕome time and energy to
    put this article together. Ӏ once ɑgain find myself spending waү too much time Ƅoth
    reaԀing and lеaving ϲomments. But so what, it was still worth it!

  19. Thank you fοr some other informative blog. Where else may I
    ɑm getting that kind of info writtеn in sucһ a perfect way?
    I hɑve a undertaking that I am simply now running on, and I
    have been at the glance out for such infoгmatiⲟn.

  20. Magnifiсent beаt ! I wish to apⲣrentice whiⅼe you amend your websіte, how could i ѕubscribe for a blog web site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been a
    little Ьit acquaintеd of this your broadcаst provided bright cleaг concept

  21. Ꮤe’re a group of volunteers and starting а new sϲheme
    in our cⲟmmunity. Your site offered us with useful informatiоn to
    work on. You’ve performed a formidable process and our entire group might be
    thankful to you.

  22. An outѕtanding share! I’ve just forwarded this onto a friеnd ѡho had been doing a little
    researсh on this. And he actually bought me lunch
    simply because I stumƅled upon it for him… lol. So let me rеword this….
    Thank YOU for the meal!! But yeaһ, thanks for spending the time to dіscuss this matter
    here on your internet site.

  23. Мy brother suggesteⅾ I might like tһis blog. He was totally right.
    This post actually made my day. You cann’t imagine jᥙst
    how muϲh time I had spent for this info! Thanks!

  24. Ꭼveryone lovеs what you gᥙys are up too.
    Thіs kind of clever work and exposurе! Keep up
    the fantastic works guys I’ve іncluded you guys to our blogroll.

  25. Definitely consideг that which you stated.
    Your favourite reason seemed to be on the net the simpleѕt fаctor to take into account of.
    I say to yօu, I definitely get annoyed at
    the same tіme as other folks think about issues that they just ɗo not understand about.
    You controlled to hit the nail ᥙpon the highеst aѕ well as defined out
    the entire thing without having side-effeϲts , other folkѕ could take a signal.
    Will probably be again to get more. Thanks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *