kom med i det glada sockerlaget!

Vår Ture är äggallergiker, så jag brukar pensla bullarna med smält smör efter bakningen. Men efter den där påhälsningen hos Söderbergs har jag förstått hemligheten bakom de saftigaste bullarna: sockerlag! Det gör bullarna snygga som tusan och dessutom får jag en känsla av att sockerlagen liksom kaplsar in bullen så den håller sig saftig ännu längre. Bullen blir också lite extra kladdig på ett oemotståndligt sätt. Som den här kanel-, kardemumma- och muskovadobullen.

Sockerlag gör man enkelt genom att koka upp lika delar vatten och socker. Och en bit vaniljstång om man vill.

5 reaktioner på ”kom med i det glada sockerlaget!”

  1. De där ser helt tokgoda ut. Använder du fortfarande receptet som du la upp på din förra blogg under ”en bra bulle”?

    1. Ja, nästan samma, men jag har flyttat 100 gram smör från degen till fyllningen och så tar jag hälften så mycket jäst i fördegen (med lite längre jäsning som följd). Ska lägga upp det i sin helhet vid tillfälle.

Kommentarer inaktiverade.