Kom ihåg till nästa jul

Två saker ska jag komma ihåg när det närmar sig julbak nästa gång.

Ett: Vörtbrödet blev ännu lite godare med riktig vört istället för den reducerade svagdrickan. Lite mer, djupare smak liksom. Även färgen blev lite mörkare och finare.

Två: Till julafton bakade jag vanliga lussebullar med samma nattjästa deg som jag gjorde apelsin/vanilj/saffransbullar på för några veckor sedan. Men nu tog jag vattnet, 250 gram av mjölet samt jästen och satte en fördeg på. Superduperbullar! (Tror det kan vara en bra metod även för vanliga kanelbullar. Jag ska testa en dag.)

Årets sista bröd/mjöl-upptäckt blir annars att Konsum har bytt ut det finska supervetet i sina Änglamarkspåsar. Det som har varit så bra! Nu är det danskt mjöl istället. Men jag har köpt en påse och ska provbaka, danskarna är nog inte heller så dumma på mjöl. Återkommer om det.

Tack för i år och på återseende!

7 reaktioner på ”Kom ihåg till nästa jul”

 1. Hm. Jag har aldrig förstått varför man ska göra fördegar. Vad är poängen med det? Sen har jag ett jätteproblem med danskar, men det är personligt. Hoppas mjölet är bra trots allt. Gott nytt..
  Charlotte

  1. I Danmark har vi rigtig fint mel med god bageevne bl.a. fra Aurion.
   Og vi er rigtig glade for vore svenske naboer. Svenske bagebøger er bare de bedste !

 2. Smakmässigt fungerar min metod med norskt Vörteröl bättre än reducerad svagdricka också, även om det blev ett gott bröd nu också!

  Sättet du bakar baguetter på videon fungerar toppenbra 😀

  Använder den metoden på fler brödsorter nu.

  Kramar från mig <3<3<3

Kommentarer inaktiverade.