Lucka 19: En riktigt stor bunke

 

För några år sedan fick jag den här jättestora Margrethebunken av min storebror i julklapp. Först blev den stående i källaren eftersom jag inte riktigt fick kläm på hur jag skulle använda den. Men nu på senare tid har jag börjat se storheten med den. För det första är den så stor att om man som jag inte knådar degen utan bara vänder och viker den några gånger där den ligger i bunken kommer man åt degen på ett fenomenalt sätt. Det är också lätt att hantera stora degar utan att det skvätter ut en massa deg runtomkring. Den inbjuder också till att använda händerna mycket, och det är ju trevligt!

En annan fin poäng är att man kan använda den som jäskorg, som på bilden. Efter att jag blandat degen och den fått vila en tid skrapar jag ut den på en riktigt mjölad handduk, formar den (i två omgångar med lite vila emellan) och lägger tillbaka degen, men nu inslagen i handduken, i bunken. Den handduk jag använder här är en särskilt stor variant, så den räcker även till att vika över degen. Som tak liksom. Kanske kan vara ett julklappstips till en bagarkompis!

 

2 reaktioner på ”Lucka 19: En riktigt stor bunke”

 1. Först: ”hittade” din första bok, blev kär i alla underbara recept, delade med mej av upptäckten till en vän som genast visade mej din andra bok och gav mej adressen till denna blogg. Tack, vi äter så gott bröd nu!! Å har så roligt under tiden vi gör det!

  Många gånger står det att man skulle ha degen i jäslåda, å vi hade ingen. Länge undvek jag baka dessa bröd bara därför- tills jag kikade under vår ugn och hittade vår enorma wok-panna. Den är en perfekt låda att vika degen i! Har bakat massor av bröd som fått vikas i den, kanske en bra ide för andra som inte har en bra stor låda.. 🙂

  Ha en underbar jul, tack vare dej vet jag vad jag ska ge alla vänner/familj i födelsedags-/inflyttnings-/förlovnings-/bröllopspresent nästa år! Dina böcker är toppen!!!!

 2. Интересные факты и события, необычные истории, забавные случаи,занимательные факты.
  Мнения. Эксклюзивные материалы.
  Тут fact1.ru

  интересные факты

  ЗАКАЗТЬ ПРОГОНЫ МОЖНО ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ @nikolos1106
  ЗАКАЗТЬ РАЗГАДКУ КАПЧИ МОЖНО ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ @nikolos1106

Kommentarer inaktiverade.