Mjölprat i solen och ett formidabelt vinnarbröd med fördeg på buffelvassle

Foto 2013-03-24 10.50.35 emDet blev en solig och fin lördag med brödsalong på Rosendals trädgård. Förutom den utlovade mjöldiskussionen som hölls i ett av växthusen fick jag det stora nöjet att vara med i juryn i den brödtävling som genomfördes. Vinnarbrödet var ett helt otroligt bröd av bagaren Thomas Dahlen bakat på bland annat emmervete och en fördeg gjord på buffelvassle (!) och vildjäst. Jag träffade inte Thomas personligen, men jag ska leta upp honom och fråga om jag inte kan få publicera recptet. Brödet var något utöver det vanliga faktiskt.

Det var också jättekul också att träffa alla de trevliga och duktiga bagarna. Det var i Rosendals bageri som mitt brödintresse tog riktig fart för några år sedan när jag fick en heldag i bageriet i julklapp av min fru. Jag tycker verkligen om det bageriet! Hem gick jag med en kasse fina bröd och en påse fullkornsvete från Råberga kvarn som jag alldeles precis bakat ett mycket gott bröd på. Jag ska berätta mer om brödet och om mjölet snart.