Vi är många som är trötta på att den här vintern aldrig tar slut

Jag vet inte vad ni säger, men jag börjar bli rejält trött på att den här vintern bara pågår. Jag vill ha vår och värme och tussilago nu. En annan som är trött på vintern är min vetesurdeg. Den har inte alls varit sig lik på sista tiden. Trött och oinspirerad är vad den är, som att den säger låt mig bara vara och ta fram mig när snön har smält. För att få lite skjuts på den har jag nu matat den med både vete och fullkornsråg, det brukar göra susen. Vi får se.

I helgen tycker jag ändå att ni ska trotsa det vissna vädret och bege er till Rosendals trädgård där det är brödsalong. Det händer massor av roliga saker och själv kommer jag vara med på den spännande diskussionen om mjöl, bakning och hållbar utveckling som hålls i ett av växthusen på lördag klockan 11.30. Hela programmet finns här.

8 reaktioner på ”Vi är många som är trötta på att den här vintern aldrig tar slut”

 1. Hej! Her i Nederländerna snöade det i dag! Hade aldrig hört om en tröttnat surdeg, men det matcher med det jag ser när jag öppnar min burk. Vi längtar efter våren. Men under tiden bakar jag från din bok Surdegsbröd (på svenska). Många bra recept och tips till hemmabagaren. Och näste sommar blir det återigen en Sverigetur, och jag önskar mig boken Bröd och Pizza. Finns det recept på hamburgerbröd i den? Det er bare å glede seg till sommaren, med sol, utegrillen, sallat och gott bröd!

 2. Javisst. Trött, trött, trött, TRÖTT på vintern. Varje morgon åtminstone -15grader. Med vind.
  Trött, trött, trött!!!!!!!!!

 3. Åhå, rågmjöl i vetesurdeg alltså?

  Jag har inte riktigt vågat mig på det där med vetesurdeg än, men har en himla livsglad rågsurdeg – skulle det kunna gå att starta en vetesurdeg från en rågsurdeg tror du – och dryga ut den eftersom så att säga.

   1. Jag har fått för mig att det är sämre fart på ICAs eko-vete just nu. Förr funkade det bra, men nu tar det lång tid att komma igång. Testade även Berte Kvarns siktade dinkel, och det gick bra!

 4. har en fråga. Kan man göra surdeg på manhitoba mjöl?
  För gjorde det precis idag men det har inte börjat bubbla. Kanske händer något under natten?=)

  1. Ofta brukar det sägas att surdegar funkar bäst med ekologiskt mjöl, men jag skulle gissa att det kan gå utmärkt även med Manitoba cream.

Kommentarer inaktiverade.