Bröd, bröd, bröd på Urban Deli

Två måndagar nu i oktober kommer jag vara med på olika brödgrejer på Urban Deli på Nytorget i Stockholm. Den 20/10 blir det brödsnack (med bröd och vin) och den 27/10 blir det en liten brödkurs. Läs mer nedan! (Den som är intresserad kan anmäla sig på adressen bokning[at]urbandeli.org)

Stammis_bröd_A4_vecka_43

 

8 reaktioner på ”Bröd, bröd, bröd på Urban Deli”

 1. Hej Martin!
  Jag kollade i helgen på Nyhetsmorgon och blev sugen på att baka dina baguetter! Men jag måste bara fråga om receptet på recept.nu stämmer? Det står
  DEG
  3 g jäst, (3 krm)
  350 g kallt vatten, (3,5 dl)
  450 g vetemjöl special, (7,5 dl)
  10 g salt, (1,5 tsk)

  Är det verkligen 3 g jäst? Gjorde som det stod men degen har inte jäst ett dugg under dagen

  // Maja

  1. Hej! Ja, det ska vara 3 gram jäst, så det var konstigt om det inte jäste. Vanlig färsk jäst ska det vara, och så ska den stå i rumstemperatur. Kan det vara någon ledtråd?

 2. Hum ja konstigt. Men då skall jag testa med ny jäst imorgon! Jästen var ju nyköpt men kanske dålig på något sätt! Tack för ditt svar.

  // Maja

 3. Hej Martin, bröskursen blev fulltecknad alltför snabbt. Jag undrar om du kommer att ha fler kurser i Stockholmsområdet i höst/vinter alt. om du ordnar surdegskurser för ett slutet sällskap på 8-10 st?

 4. Hej,
  Idag dessa microbryggartider (öl) så undrar jag om du har nåt bra sätt att återanvända resterna från bryggningen, draven?

  /Fredrik

  1. Tyvärr kan jag absolut ingenting om ölbryggning eller dess rester … Men jag håller med om att det känns som att man skulle kunna kombinera det med brödbakning. Om du kommer fram till något får du gärna höra av dig och berätta!

Kommentarer inaktiverade.