Fina lilla Enskedeparkens bageri!

I flera år drömde jag om att starta litet ett bageri här i krokarna kring Stureby. På varenda springtur eller barnvagnspromenad spanade jag efter någon fin lokal som skulle passa, men var den inte för liten så kunde man ge sig på att någon fastighetsmäklare hade paxat den och flyttade in veckan därpå. Vi ett tillfälle försökte jag få Stockholms stad att upplåta en bit mark bredvid rondellen vid tunnelbanan till ett litet paviljongliknande bageri och café, men det gick inget vidare. Efter veckor av mailande till olika trafik- och exploateringskontor fick jag istället erbjudande om en bit mark (ja, jag kunde få flera tusen kvadrat om jag ville!) i Skrubba industriområde några mil söder om Stockholm. Men det kändes inte lockande.

Några som hittade sin drömlokal var Jarl och Charlotte Tungelstedt. De slog idag upp portarna till Enskedeparkens bageri i ett litet torp bakom Enskede ridskola. Och det är så fint! Det är inte stort, men rymmer ändå ett antal sittplatser och en liten bageridel. Det enda som är väl tilltaget är kylrummet, och det är nog klokt. Där kan de ha många surdegsbröd på jäsning om nätterna.

Jag cyklade förbi på vägen hem idag och köpte med mig ett premiärbröd och några kardemummabullar. Och brödet lovar verkligen gott! Särskilt glad blev jag över att bagaren Mattias Lindbäck som är med och bakar nu i starten, gjort ett bröd på Warbros lantvete, ni vet det där mjölet jag talade mig så varm för häromsistens. Även de tunga, smöriga kardemummabullarna var toppklass.