Sexton, sjutton grader skulle jag gissa

Hemma i Stureby har vi en liten matkällare där mina degar och bröd får jäsa när jag vill ha lite svalare än rumstemperatur men inte fullt så kallt som i kylen. Här på Gotland har vi ingen källare. Så gissa om jag blev nöjd när jag kom på den här idén! Ett par kylklampar i ugnen bara så fick jag ett utmärkt litet jässkåp där bröden jäste klart lagom till frukost.

6 reaktioner på ”Sexton, sjutton grader skulle jag gissa”

  1. Bra tips! Tur att det är någon som tänker till. jJag tycker att jäsning i kylskåp ofta gör att mina bröd behöver några timmar till i rumstemperatur före gräddning så detta ska jag testa.

  2. Mycket smart! Som tidigare inlägg tycker jag också att det ibland krävs någon/några timmar till för att få bra drag i degen.

  3. Instämmer med tidigare kommentarer. Men nu ligger två limpor i korgar i ugnen tillsammans med fyra kylklampar. Jag kommer känna mig som ett barn på födelsedagen i morgon när jag vaknar för att se hur det har gått 🙂

    1. Om inte min sambo har varit ”snäll” och satt på ugnen utan att ta ut prylarna och lagt in stenen och eldat upp alltihop förstås…

  4. Jag har en annan lösning. Köpte mig en extra stor kylväska där minst storlek på jäskorg (rung eller avlång) går ned. Sedan ett galler ovanpå där jag lägger kylelementen.

Kommentarer inaktiverade.