Bulldegen som smet

När jag bakade kanelbullar härom dagen upptäckte jag till min förskräckelse ett fullkomligt dunderfatalt fel i boken. En bulldeg hade fått en halv liter mjölk för mycket! Vi hade upptäckt att det var fel under provbakningen, men jag hade korrigerat åt fel håll. Istället för att ta bort de felaktiga 250 grammen mjölk ökade jag det till 500 gram. Den som bakade efter det receptet skulle alltså få en smet snarare än en deg.

Som tur var hann vi rätta till felet, boken trycks i Slovenien just exakt idag. Så inga fler fel nu, tack! I september kommer boken i butikerna.

7 reaktioner på ”Bulldegen som smet”

  1. gode gud va sugen jag blev på bullar nu……får nog baka det nån dag. just nu står en deg ¨med rågrussin bröd på jäsning, fast jag har bytt ut rågen mot dinkel oc russin mot torkade aprikoser…..får se hur det blir……

  2. Hur får man till så snygga snurror, det får jag nog öva på! Ska bli spännande att få prova på din nya bok!

    1. Man snurrar en ca 30 cm lång degremsa kring fingrarna, avslutar med en liten knut.. Enkelt när man fattat principen. Det kommer en liten instruktionsfilm så småningom.

  3. Vilken bra blogg du har, Martin! Jag provar många av dina recept och jag tycker alltid jag får toppenresultat med jäst, men min surdeg den vill inte.. Eller allt fungerar bra, tills brödet ska bakas ut och sedan jäsa lite innan det är dags för ugnen. Det är som om brödet tappar all kraft. Har du något litet tips? Kan det vara att det är kalasvarmt i mitt kök? 🙂 Jag ser också fram emot din nya bok!

  4. Hello, I love your blog even if i don’t understand anyhing, I love you photos and I’m craving for your book, do you have an english version et where can I buy it in french or english ?Thanks !Oh and do you have this particular (kanelbullar)recipe in english

Kommentarer inaktiverade.