Två snabba pizzatips

Ett (bilden): Efterrättspizza med mascarpone, jordgubbar och vit choklad. Serveras med glass.

Två (omgångens sensation!): Rödbetspizza med fetaost. Gör såhär: Skala några rödbetor, skiva dem tunt och koka dem ett par minuter. Kavla ut din bästa pizzadeg, lägg på lite mozzarella (bara några småbitar), bred ut rödbetorna och rikligt med fetaost. Ringla på lite olivolja, strö på lite flingsalt och skjutsa in i ugnen. Du kommer att älska den!

19 reaktioner på ”Två snabba pizzatips”

 1. Va roligt att det blir lite fart på bloggen nu när boksläppet närmar sig! Ska bli spännande att se om boken kan inspirera mer till pizzabak även om jag fortfarande är mest pepp på nya surdegstips! =) Kul ska det bli i alla fall!

 2. Hej

  Vill bara tacka för all inspiration och samtidigt berätta om mina egna små experiment i min braskamin med bakugn.

  http://bakugn.blogspot.se/

  Mina recept är inspirerade av Dig, herr Hed och finfina Annas mat.

  Igen TACK för att mitt liv har blitt så mycket godare tack vare dig.

 3. Hej, Vilka perfekta tips för min bokcirkelträff. var hittar jag recepten, kommer de först i boken? Har idag gjort Gateaus valnötsbröd från din gamla blogg, fortfarande lika gott. Tack för alla recept och tips! En skön fortsatt sommar tillönskas.

 4. Hei! Jeg lurer på om du kan være så snill å svare meg på et spørsmål: Angående tørket surdeig, så skriver du at man skal helle på varmt vann for å vekke den til live igjen. Hva betyr varmt vann? Lunkent? Kokende? Eller et sted imellom? Takk for en fin bok om surdeig!

  1. Jag tog något mellan kallt och lunket och det fungerade utmärkt. Min torkade deg är två år gammal och den blir efter några dagar bubblig och fin.

 5. Hej!
  Jag gjorde en variant på tips 2 idag, nämligen smörstekta kantarellen och Chevré på bästa surdegspizzadegen. Fantastiskt gott. Pizzan blir otroligt bubblig och frasig utan den ”blöta” tomatsåsen.
  Ser fram mot nya boken!
  /Nichlas

  1. Hej, jag gjorde också surdegspizza med bland annat trattkantareller (torkade från förra året) de smakade dock inte så mycket. Hade npg behövts lite fett för att få fram smaken. Däremot la jag några nyplockade kantareller på en och de stekte jag inte utan som de var, det blev gott. Men hur får man degen riktigt tunn? Nu tryckte jag ut den. Jag gjorde också den okokta tomatsåsen som blev ljuvlig med alla kryddor jag plockade från landet.

   1. Jag brukar först trycka ut degen för hand, sedan kavla och slutligen spänna ut den ännu mer mellan händerna. Det kommer en film på temat så småningom.

 6. Hej,
  La du mascarponen underst? jag klickade den ovanpå jordgubbarna ringlade sedan hjortonsirap på och valnötter. Tycker inte att ostsmaken kändes, tror det hade räckt med vaniljglassen.

 7. Hej, jag skulle vilja kontakta dig ang. en förfrågan om annons, hur når jag dig då? Mejla mig gärna så svarar jag via mejl med mer info! Allt gott Jenny

 8. Hej,

  Vill bara tacka för alla fina recept, tips och vackra bilder. Upptäckte din gamla blogg idag och blir stressad över att jag inte sett den förrän nu. Hoppas du låter den ”leva kvar” ännu en tid så jag hinner läsa den ordentligt.

  Jag tror att du blir en bra lärare! Din blogg är både rolig och pedagogisk.

  Nu ska jag sätta min första surdeg enligt din instruktion från 2009!

  Lycka till i ditt nya yrke!

  Lena

 9. Såg just din tweet om vinjettmjölet. Vad jag minns från mitt misslyckade mjöltest i vintras är att det nog inte var så speciellt, men iofs så verkade inga mjöl speciella i det testet (därav misslyckat).
  Oavsett är jag klart spänd på resultatet, vore jättekul att få din analys av det =)

 10. Hej!

  Är det din vanliga pizzadeg du använder till jordgubbspizzan, eller en sötare variant?

  River du chokladen över?

Kommentarer inaktiverade.