Lucka 8: Vinnarpizzan!

 

Vinnaren i julpizzatävlingen blev den här goda pizzan med grönkål, mozzarella, mandel, flingsalt, olivolja och peppar. Första försöket blev grönkålen lite bränd på topparna, men med lite mer finhackad kål gick det bättre. Man skulle förstås kunna tänka sig att lägga mozzarellan ovanpå istället för under som jag gjorde, men jag föredrar oftast osten under. Grattis Tobias, bok och surdeg kommer på posten!

Det var många spännande bidrag så jag delar ut två priser till, delad andraplats kan vi väl säga. Till Lisa för hennes Medina-pizza med rödbeta, apelsin, rödlök, vitlök, kanel, spiskummin och till Max för pizzan med rödbetor, potatis och stiltonost. Böcker kommer på posten. Och alla ni andra kommer på delad tredjeplats. Tack för alla fina bidrag!

 

3 reaktioner på ”Lucka 8: Vinnarpizzan!”

  1. Precis gräddat och provätit dina nattjästa öussebullar. Var så trött imorse att jag missade att ta ut plåtarna i ugnen, med plast över bullarna! Som tur är ringde nån klocka inuti mig och jag hann slita ut plåtarna innan skada var skedd. De blev supergoda!!!
    Men en annan fråga, jag har frågat dig förr dock längesedan, varför!!! Får jag en luftkudde under skorpan på mina rågbröd. Har analyserat fram och tillbaka men ibland bara händer det. Har bakat dessa bröd i åtta år och ändå händer det iblan. Det blir en stor lucka mellan resten av brödet och skorpan. Och trots att brödet gått upp i 98 gr.så är det inte fullt ut gräddat i botten. Vill bara slänga allt och aldrig baka igen!!!!!Grrrrr

  2. Hej! Trevligt att Du besökte Strömsö 🙂 Programmet har så härlig och lugn stämning, hoppas det var i verkligheten också så.
    Trevlig julsäsong till Dig och Din familj!
    Hälsningar TiV från Finland

  3. Vi bakade ikväll grönkålspizza med nero di toscana vi hade i frysen från sommaren och det blev toppen!

Kommentarer inaktiverade.