Nu är den här! Det är med skräckblandad förtjusning som jag tagit emot ett förhandsexemplar av min bok. Skräck för att min hjärna är programmerad att hitta minsta fel som jag kan haka upp mig på, förtjusning för att den faktiskt är klar! Jag är rätt nöjd faktiskt, och jag hoppas så innerligt att den liksom funkar, att den som köper/får/lånar boken förstår hur jag har tänkt och lyckas med pizzorna och bröden.
Det börjar med pizza. Degarna i det här kapitlet är jag särskilt nöjd med. Ibland när jag gör någon av de enkla degarna (det finns med jäst, med vetesurdeg och med rågsurdeg) tänker jag att detta måste vara världens bästa pizzadeg! Håller nu tummarna att någon mer än jag ser genialiteten med dem.
Och så bröden. Allra mest surdegsbröd på vetesurdeg, rätt så många med rågsurdeg och några som jag bakar med vanlig jäst. Förutom själva recepten så skiljer sig metoden en aning från de tidigare böckerna. Jag ska berätta mer om skillnaderna en dag.
Det slutar med bullar. Vi har gjort några sidor med steg för steg-beskrivningar, men vi ska dessutom gör ett antal korta filmsnuttar på de viktigaste momenten. I morgon kommer Tina (Axelsson, som tagit bilderna i boken) hit hem till mig för att filma. Det ska bli roligt. Om någon vill hänga på låset för att köpa boken (som utkommer den 3 september) så har Adlibris fixat ett specialpris för er som följer bloggen, klicka här!